Det nye i SAFe 5.0: et hurtigt overblik

SAFe® 5.0: Et hurtigt overblik

SAFe® er en af de førende agile metodeværktøjer i verden, især når man kigger på skaleringen. Mange virksomheder følger principperne fra 4.6, men hvad er nyt i SAFe® 5.0?

Det drejer sig om at gå fra agile leverancemodeller, til at blive en agil organisation. Det at ændre organisationskulturen identificerede vi som en af de sværeste punkter i en agil transformation, på vores debataften i september. Og det er heldigvis det SAFe® 5.0 imødekommer ved at introducere to nye kompetencer: continuous learning culture og organisational agility.

Continuous learning culture

Med denne kompetence, refererer SAFe® til en række forskellige værdier og aktiviteter rettet mod at opfordre medarbejdere og organisationen til kontinuerligt at lære. Tanken er at virksomheden skal stræbe efter hele tiden at forbedre sig, og vokse på mere end bare det økonomiske. Det betyder at man som virksomhed lover at skabe en innovations- og læringskultur.

Organisational agility

Organisatorisk agilitet kan være udfordrende at definere. Det refererer til den organisatoriske kulturændring ift. at kunne blive mere agile som individer og rette processer til på tværs af organisationen, således at hele organisationen bliver mere lean-thinking. At ændre processer og mindset, kan være en udfordrende proces, men bruger man principper fra forandringsledelse, øger man chancerne for at blive en agil og forandringsparat organisation.

Hos ChangeGroup tror vi på at alle forandringer, især en agil transformation, kræver større fokus på de mennesker den vil påvirke. Derfor er disse tilføjelser i SAFe® 5.0 en vigtig udvikling i det agile framework. Er du interesseret i at lære mere om frameworket, kan du komme på kursus, kigge på SAFe®s hjemmeside eller tilmelde dig vores event, hvor vi dykker ned i hvordan de nye kompetenceområder i SAFe® 5.0 udvikles.