NIS2 kursus

NIS2 kursus

Bliv klar til NIS2 med et diplomkursus

Nu kan du komme på et to-dages diplomkursus fra Dansk Standard i NIS2, hvor du får en gennemgang af IT-sikkerhedskravene i EU’s NIS2-direktiv med fokus på, hvordan du kan efterleve og implementere kravene i praksis med ISO/IEC 27001. Vores cybersikkerhedsekspert Karsten Vandrup afholder kurset sammen med Dansk Standard.

Pris

Kr. 14.500,-

Dato & tid

27.-28. september 2023
Kl. 08:30 - 16:00

Pris ekskl. moms.

Tilmeld
Katrine Krogbeck
Vil du vide mere?

Katrine Krogbeck, HR- og rekrutteringschef

Program

Dag 1

08:30 – Morgenmad
09:00 – Velkomst
09:15 – Grundlæggende principper bag NIS2 direktivet
10:15 – Kort introduktion/repetition af ISMS og ISO/IEC 27001
12:30 – Frokost
13:15 – Mapning af NIS2 krav i ISO/IEC 27001framework’et.
14:45 – Afvigelser og ekstra krav
16:00 – Opsamling

Dag 2

08:30 – Morgenmad
09:00 – Repetition
09:15 – Grundlæggende Risiko-analyse, mitigering af risk og Informationssikkerhedspolitik
10:15 – Implementering af foranstaltninger og strukturen i ISO/IEC 27002
11:00 – Dokumentation af Informations Sikkerheds Management Systemet (ISMS)
12:30 – Frokost
13:15 – Anmeldelse af sikkerhedshændelser til myndighederne
14:30 – Opsamling og repetition
15:00 – Eksamen
16:00 – Resultater og feedback

Diplom fra Dansk Standard

Kurset afholdes af Dansk Standard og vores egen cybersikkerhedsekspert Karsten Vandrup. Vi deler dine informationer med Dansk Standard, som afholder kurset, sender betalingsinformation, praktisk information mv.

Tid og sted

Kurset afholdes over 2 dage i København:

Dansk Standard

Göteborg Plads 1, 12. etage – sal 3

2150 Nordhavn

NIS2-kursus

I oktober 2024 træder EU’s nye IT-sikkerhedsdirektiv, NIS2, i kraft. Det betyder, at en lang række danske og europæiske virksomheder vil blive underlagt nogle omfattende IT-sikkerhedskrav, som – hvis de ikke bliver overholdt – vil resultere i store økonomiske konsekvenser for virksomhederne. Derfor er det nødvendigt for de indbefattede organisationer at begynde deres compliance-arbejde allerede nu.

I samarbejde med IT-sikkerhedsekspert Karsten Vandrup og Dansk Standard tilbyder vi nu et helt nyt kursus i informationssikkerhed. På dette to-dages kursus får du en detaljeret gennemgang af EU’s NIS2-direktiv, hvor vi samtidigt har fokus på, hvordan organisationer kan leve op til direktivet i praksis med ISO/IEC27001 – ledelsessystem for Informationssikkerhed. Vi vil blandt andet gennemgå de forskellige faser af implementeringen af et ledelsessystem for informationssikkerhed, hvor du får nærmere indblik i de områder, hvor NIS2 kræver ekstra tiltag.

Desuden præsenterer vi en række cases fra virkelighedens verden, som giver dig et realistisk billede af, hvordan værktøjerne kan overføres til din egen organisation. Endelig giver kurset dig mulighed for at sparre og networke med de øvrige deltagere. Som afslutning følger en eksamen, og du får mulighed for at få et diplom på dine nyerhvervede kompetencer.

 

Hvad er ISO 27001 og IEC 27001?

ISO/IEC 27001 er en international ledelsesstandard for informationssikkerhed. Standarden er et styringsværktøj, der hjælper virksomheder til at beskytte værdifulde informationer – herunder persondata – på en sikker og troværdig måde. ISO/IEC 27001 opstiller kravene til planlægning, implementering, evaluering og forbedring af et ledelsessystem for informationssikkerhed (ISMS).

 

Det får du ud af et kursus i NIS2 med ISO 27001

  • Overblik over EU-direktivet NIS2’s krav til informationssikkerhed
  • Mulighed for at opfylde direktivets krav med ISO/IEC 27001-standarden
  • Praktiske eksempler til implementering i egen organisation
  • Værktøjer til forberedelse, udrulning, evaluering og forbedring af et ledelsessystem til at imødegå EU’s nye IT-sikkerhedskrav
  • Inspiration til sikkerhedsarbejdet via øvelser og gruppearbejde med kursets øvrige deltagere
  • Et eksamensbevis på de erhvervede kompetencer (ved beståelse)

 

Det får din virksomhed ud af et NIS2-kursus

  • Organisationen får styr på, hvad der kræves for at leve op til NIS2-direktivet for informationssikkerhed
  • Implementering af NIS2-direktivets krav forbedrer beskyttelsen af organisationens kritiske og følsomme data til gavn for forretningens videreførelse og til fastholdelse af tillid i markedet
  • Ved at bruge ISO/IEC 27001-standardens metodik og foranstaltningskontroller får virksomheden et effektivt ledelsesværktøj, der forbedrer informationssikkerheden og sørger for, at niveauet forbliver højt

 

BRUG RABATKODEN RABAT35 og få 35% rabat på kurset, hvis du er konsulent hos ChangeGroup

Majken Prip Dansk Standard

Undervisere

Majken Prip

Konsulent i Dansk Standard

Majken underviser i informationssikkerhed og rådgiver virksomheder og organisationer i forhold til praktisk opbygning, implementering og udvikling af ledelsessystemer for informationssikkerhed. Majken har solid erfaring fra både den offentlige og private sektor og kender til de udfordringer, der opstår som led i implementering af standarders krav, samt hvordan de kan håndteres.

Karsten Vandrup cybersikkerhed IT-sikkerhed NIS2

Karsten Vandrup

Cybersikkerhedsekspert hos ChangeGroup og ekstern konsulent hos Dansk Standard

Karsten er lektor i informationssikkerhed og rådgiver for virksomheder og organisationer i forhold til NIS2 og opbygning af ISMS i praksis. Karsten har solid erfaring med informationssikkerhed fra konsulentopgaver i både den offentlige og private sektor og kender til de krav, det nye EU-direktiv stiller. Karsten er forfatter til bogen ”It-sikkerhed i praksis” (Samfundslitteratur 2022) og er ekspert i implementering af ISO 27001 i små, mellemstore og store organisationer.