Digital transformation

Blockchain

Blockchain er måske en af de største teknologiske fremskridt, som er set siden internettet blev introduceret. Blockchain vil forandre måden virksomheder, forbrugere og borgere udveksler information, indgår aftaler og overfører penge. Teknologien er spået til at skabe radikale ændringer i virksomheders forretningsmodel i utallige industrier. Og virksomheder, der ikke hopper med på vognen nu, risikerer at komme bagud, miste markedsandele og gå glip af nye forretningsmuligheder. Ved at fokusere på blockchain baserede løsninger kan din virksomhed være på forkant med og tage højde for, hvordan blockchain potentialet eventuelt kan disrupte jeres forretningsmodel. Sammen med ChangeGroup kan din virksomhed afdække, hvordan blockchain kan anvendes og vi kan hjælpe jer med at opnå tilstrækkelig indsigt til at forholde jer strategisk til teknologien.

Lars Thoft-Christensen
Lær mere om blockchain

Lars Thoft-Christensen, Seniorrådgiver

Nye applikation og services - baseret på troværdig data

Blockchain er kort fortalt et netværk af databaser, som udveksler information med hinanden gennem internettet. Der hvor blockchain skiller sig ud er, at teknologien er decentral. Det betyder at information ikke opbevares et enkelt sted, men er fordelt ud på alle databaserne på netværket. Det øger sikkerhed og skaber gennemsigtighed.

En block er en database med information og dokumentation, som løbende deles i netværket. Informationen ligger derfor ikke et centralt sted, men decentralt hos alle på netværket, hvilket gør det umuligt at hacke, da alle i netværket skal hackes. Hver blockchain består af flere blocks, som alle indeholder data og transaktioner. Blockene er bundet sammen af en kæde. Data gemmes derfor i denne kæde af blokke. Når først en block er skabt, kan den ikke laves om. Ændringer til information og data tilføjes i nye blokke, og man kan derfor altid spore ændringer og løbende udvikling.

 • Opbygget af blocks som indeholder data og transaktioner
 • Er sikret mod kopiering og manipulering
 • Rykket fra en centraliseret til en decentraliseret database
 • Der udvikles flere og flere applikationer baseret på blockchain teknologien
 • Potentielt den største teknologiske disruption siden internettet
Blockchain

Øget sikkerhed og gennemsigtighed

Blockchain teknologien er sikret mod kopiering og manipulering. Blockchain teknologien kan fx. bruges til at sikre musikeres rettigheder, testamenter går til de rigtige, købsaftaler overholdes, valgresultater er korrekte. Der bliver konstant udviklet nye og spændende løsninger, som gør brug af blockchain teknologien. Blockchain øger sikkerhed, forbedrer effektivitet og fjerner tredjeparter fra transaktionen.

Blockchain kan gavne din virksomhed på mange forskellige områder gennem smart contracts, nye applikationer, distribueret viden, og decentrale databaser. I kan bl.a. opnå nogle af disse fordele:

 • Erstat eksisterende applikationer, med applikationer der udnytter decentrale databases fordele
 • Øge effektivisering gennem automatiserede processer
 • Optimere datasikkerhed
 • Effektivisere drift af databaser
 • Udvikle nye applikationer som muliggør sikker handel uden at afgive persondata
 • Øge gennemsigtighed i kontrakter og aftaler

Decentrale databaser sikrer at vi altid kan kontrollere vores handel, aftaler, og personfølsomme data.

Lars Thoft-Christensen, salgschef hos ChangeGroup

Kom i gang med blockchain

Gennem 4 trin hjælper vi med at accelerere forståelse og adaption af blockchain teknologi i din virksomhed.

Trin 1: Rådgivning og uddannelse

Først og fremmest, er det vigtigt at din virksomhed forstår blockchain teknologien og hvordan den virker. Vi giver jer et indblik ind i teknologien, så i har tilstrækkelig viden til at kunne vurdere om applikationer bygget på blockchain kunne anvendes i jeres branche. En rådgiver fra ChangeGroup kan afholde workshops, undervise og rådgive om blockchain og de mulige løsninger teknologien kan fordre.

Trin 2: Prototyping

Vi hjælper med at udvikle prototyping modeller i form af konkrete applikationer, modelbeskrivelser og use-case definitioner, således at I kan forudse hvordan udrulningen af en blockchain løsning vil påvirke organisationen.

Trin 3: Design og udvikling

Når prototypen er lavet, designer og udvikler vi en unik blockchain løsning sammen med virksomheden. Det er vigtigt at tage i betragtning de forskellige kriterier den blockchain skal opfylde, hvad den skal bruges til, hvordan den skal sammensættes og hvilke data skal inkluderes. Applikationen vil typisk adressere eksisterende udfordringer i en del af jeres forretningsgrundlag.

Trin 4: Implementering, uddannelse og kommunikation

Når blockchain løsningen er klar, skal den indføres i virksomheden. Ud over den tekniske leverance, vil projektet også kræve organisatoriske ændringer. ChangeGroup kan sammensætte et team der både kan lede projektet og styre forandringen den indebærer.

Få øget sikkerhed sammen med os

I samarbejde med ChangeGroup, kan din virksomhed lære hvordan en blockchain kan gavne jer. Vi vil sammensætte det bedste team til at rådgive og hjælpe jer med at udvikle en skræddersyet blockchain løsning. ChangeGroup og din virksomhed vil arbejde sammen om jeres digitale transformation.

I ChangeGroup prioriterer vi nære relationer og ser vores kunder, rådgivere og IT-konsulenter som ét stort team, der hjælper og inspirerer hinanden. I fremtiden er videndeling og faglig udvikling afgørende for at skabe succesfulde forandringer i virksomheder og institutioner. Vi vil være kundernes og IT-konsulenternes inspiration, ligesom de er vores. Ved at udbrede ny viden på tværs af parter, skaber vi læring hos IT-konsulenter og danske ledere.

Relaterede ydelser