Kan en talenttest øge teamperformance?

Hvordan kan du bruge et testværktøj til at øge performance og samarbejde i teams? Maria Steffensen, rekrutteringskonsulent i ChangeGroup, fortæller om det nyeste test-værktøj TT38 fra Talents Unlimited, som rekrutteringsteamet netop er blevet certificeret i.

Hos ChangeGroup arbejder vi fokuseret på at styrke vores team. Derfor bruger vi energi på at opbygge den holdånd, som leverer de bedste resultater. Til det arbejde bruger vi bl.a. personprofiler og andre værktøjer, som hjælper os til at forstå hinandens styrker, svagheder og udfordringer, så vi kan optimere vores samarbejde. For at understøtte det, har vi udvidet værktøjskassen og er blevet certificeret i et af de nyeste værktøjer TT38 fra Talents Unlimited. Det fortæller Maria Steffensen om her.

Få indblik i dine talenter
TT38 er en personlighedstest der kan identificere og give indblik i, hvordan individet sættes bedst muligt i scene. Dette gøres ved besvarelse af 440 spørgsmål på én time (gennemsnitlig besvarelse er 36 minutter), der genererer en oversigt over dine 34 talenter rangordnet efter styrke. Disse talenter afspejler kognitive evner, mønstre og måder mennesker reagerer på. Undersøgelser viser, at de opgaver hvor du bruger dine top-talenter, det som du er verdensmester i, leverer du 2-3 gange så meget output sammenlignet med dine middel talenter. Samtidig er det energigivende og sjovt at bruge dine top-talenter, idet du performer og samtidig laver færre fejl. Modsat er du ineffektiv når man arbejder med sine bundtalenter, hvor du i højere grad bliver drænet for energi og laver flere fejl.

På individplan bidrager talenttesten til at give en indsigt i:

 • Hvem du er som person
 • IQ: Hvor stor din motor er? Og hvad din motor kan
 • Hvad du kan og hvad du har af potentiale
 • Dine styrker og svagheder
 • Hvor du kan udvikles og hvor du ikke kan
 • Hvad din virkelige motivation og de-motivation er
 • Hvordan du skal ledes
 • Hvordan du påvirker verden og hvordan den påvirker dig

Sammensæt det rigtige team
TT38 kan også bidrage på teamniveau til at forklare, hvordan dit team overordnet agerer og hvorfor en enkelt medarbejder i netop det team agerer som han/hun gør.

På teamplan bidrager talenttesten til at give en indsigt i:

 • Hvordan dine teamdeltagere vil gå ind i konflikter
 • Hvordan du udvikler og leder den enkelte bedst muligt – og hvordan det adskiller sig fra teamet
 • Hvilken teamrolle der passer bedst og dårligst til en kandidat
 • Om dit team er sammensat optimalt
 • Hvorfor der kan opstå kriser og misforståelser mellem personer

TT38 er også et godt redskab at anvende i rekruttering af en medarbejder, fordi det kan være med til at give en indikation om, hvorvidt en kandidat kan indgå i organisationskulturen og om de har nogle af de talenter der er fordelagtige for stillingen. I øjeblikket bruger vi TT38 til at forstå og forstærke ChangeGroup som et high performance team. Derudover har Katrine, Johnny og jeg fået feedback på, hvordan vi som rekrutteringsteam kan supplere og støtte hinanden i vores daglige gang. Næste initiativ er at lave en workshop for ChangeGroups rådgivere, som ligeledes skal styrke teamarbejdet internt mellem de 5 rådgivere, således vi kan støtte og rådgive vores kunder bedst mulig.

Få en TT38 talenttest

Et nuanceret og unikt testresultat
Mange personlighedstest giver ofte et karikeret og begrænset billede af hvordan et menneske ser ud. Sådan er TT38 ikke. Sammensætningen af talenterne og en forståelse for hvordan talenterne spiller sammen og påvirker hinanden, giver et dybdegående og langt mere nuanceret indblik, der virkelig gør testen unik. Dermed er det et skarpt analyse- og udviklingsværktøj, der meget konkret giver indblik i det enkelte individ, men som også skaber gode muligheder for at sammensætte teams og gøre brug af hinandens talenter.