ChangeGroup har været på OffDig - dette har vi lært!

Årets OffDig udmærkede sig ved ét stort tema - manglen på arbejdskraft hos de offentlige organisationer. Her har vi samlet højdepunkterne fra årets messe.

Digitalisering og offentlige organisationer møder hinanden én gang om året til OffDig. Messen har til formål at skabe innovative løsninger til det danske landskabs offentlige højborge, som kan gøre arbejde både smartere og mere effektivt. ChangeGroup var endnu engang medsponsor af OffDig, og vi havde selskab af Kalles Kaffe, som lavede dampende baristakaffe til alle de deltagere, som gæstede vores stand. Mere end 600 kopper kaffe blev givet til årets deltagere, og lige så mange gode samtaler fik vi tilbage. Det stod klart for os i mødet med de offentlige organisationer, at de er pressede. Manglen på arbejdskraft var årets helt store samtaleemne, og her var forhåbningen at nye digitaliseringsprojekter skulle bane vejen frem, men at digitalisering var svært.

LÆS OGSÅ: IT-sikkerhed handler om mennesker og forandringer – ikke kun IT

Da vores rådgivere i samtalerne fik gravet lidt dybere ned i emnet, så kom det frem, at det var vejen hen til selve det digitale produkt, som var svær. Her blev der nævnt elementer som at få afdækket krav, og hvilke processer som skulle digitaliseres, som den egentlige udfordring, og dét at lede selve et projekt frem ad. Den anden helt store udfordring ved digitaliseringsprojekter var endvidere at få forankret de nye digitale arbejdsgange i organisationen.

ChangeGroup fik i den forbindelse præsenteret to løsninger. Intelligent Sourcing og forandringsledelse. Intelligent Sourcing kan imødekomme manglen på arbejdskraft ved at arbejde smartere – ikke hårdere. Intelligent sourcing er en ny måde at skabe forankret værdi i en organisation via vores dygtige konsulenter. Med intelligent sourcing vil vi som leverandør udøve en ekstra, aktiv indsats for at dygtiggøre og effektivisere din organisation. Intelligent sourcing er en måde at arbejde med leverandører på, som gør det muligt at dygtiggøre organisationen samtidig med at projekter udføres. Det handler om at bruge de rigtige mennesker, på det rigtige tidspunkt, på det rigtige sted og til det rigtige projekt. Det betyder, at virksomhederne kan arbejde smartere og ikke hårdere. Læs mere om Intelligent Sourcing HER.

For at skabe succes med forankringen af digitale projekter i en organisation er forandringsledelse en fuldstændig uundværlig partner. Når en offentlig virksomhed skal realisere gevinsterne af en ny digital løsning, kræver det ofte, at medarbejderne ændrer arbejdsgange, rutiner og vaner. En struktureret tilgang til forandringsledelse og change management øger fokus på mennesker og adfærd, fremfor de tekniske leverancer, og dét sikrer forankringen og succesen med digitaliseringsprojekter. Læs mere om forandringsledelse HER.

Se billederne fra året messe herunder eller på ChangeGroups LinkedIn-side, hvor vi også har meget mere indhold fra årets messe.

OffDig 2023 messe foredrag
Messestand ChangeGroup OffDig 2023
Kalles Kaffe ChangeGroup OffDig 2023