business intelligence

BI og advanced analytics: Kan de kobles?

Hos ChangeGroup mener vi at man kan skabe meget mere forretningsværdi, ved at koble strukturen fra business intelligence med agiliteten fra advanced analytics.

Din virksomhed er godt i gang med business intelligence (BI) og har et overblik over jeres historiske transaktionsdata, som skaber indsigt i forretningen. Men når nye, mere agile teknologier som advanced analytics introduceres, kan det være en udfordring at få det til at spille sammen med det klassiske BI, som er præget af struktur og governance. Men hvordan kobler vi så business intelligence og advanced analytics, for at skabe mest mulig forretningsværdi?

Business intelligence: mål performance

Traditionel business intelligence er en proces for analyse og rapportering af historiske virksomhedsdata. BI kendetegnes ved visuelle rapporter, data warehouses, ETL og transaktionsdata. Det drejer sig om at kunne rense og definere data, danne et data warehouse, og rapportere virksomhedens performance. BI indebærer:

  • Transaktionsdata
  • Visualiserer statistikker
  • Historisk rapportering

Advanced analytics: forudsig fremtiden

Advanced analytics er det kollektive navn der gives til flere forskellige datadrevne processer, der laver prediktive, automatiseret analyser. Advanced analytics indebærer discipliner fra data science, machine learning og artificial intelligence. Det giver præcise, data-baseret svar, hurtigt. Advanced analytics kendetegnes ved:

  • Data bruges til at forudse
  • Automatiseret analyser
  • Kan bruge meget forskellige data

Sammen giver det endnu større forretningsværdi

Det er logisk at BI og advanced analytics kan spille sammen, da begge er baseret på din virksomheds data. Men I oplever måske udfordringer med at få koblet de to således at de skaber værdi. Ofte skyldes det at de to discipliner er adskilt i forskellige afdelinger, processer, og datakilder.

Begge verdener skaber værdi på hver deres måde, BI ved visualisering samt den struktur og governance der findes i klassisk IT, mens advanced analytics er agil, hurtig og prediktiv.

Én mulighed er at sikre at begge teams bruger hinandens spidskompetencer, hvor data scientists modellerer data og laver predictions, mens BI teams visualiserer og rapporterer findings. På den vis mindsker man dobbeltarbejde og lægger IT afdelingens struktur og governance ned over den agile advanced analytics verden, som agerer hurtigt og giver indsigt i virksomhedens fremtid.

Hos ChangeGroup mener vi at forretningsværdi øges når man kobler styrkerne af BI og advanced analytics sammen, og sikrer at der er plads til agil udvikling i en ellers struktureret IT-afdeling. Vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at finde ud af hvordan man skaber mest forretningsværdi, ved at koble business intelligence og advanced analytics.

Allan von Staffeldt Beck
Vil du lære mere om koblingen mellem BI og advanced analytics?

Allan von Staffeldt Beck

+45 3118 2488
ab@changegroup.dk