Mød en konsulent: Henrik er systemarkitekt, og så bygger han missiler i fritiden

Henrik Schultz har været med siden ChangeGroups begyndelse i 90'erne. Kalenderen viste 1998, da Henrik blev en del af konsulentteamet. Og han har været med lige siden med undtagelse af et par afstikkere til mulighedernes land, Amerika og Silicon Valley med fokus på startups og iværksætteri. Vi har taget en snak med Henrik om rejsen som fri IT-konsulent.

Burger og mainframe

I 1978 fik jeg mit første rigtige job, som bøfflipper i Burger King på Vesterbrogade. Det blev efterfulgt af et karriereskift af dimensioner, da jeg året efter startede i IBM i 1979 som efterbehandler, papirskubber eller junioroperatør (kært job har mange navne).

Åbne arme og en kontrakt på 2 år

Jeg mødte ChangeGroup i 1998. Her stod Erik Loklindt klar med åbne arme og bød mig velkommen til teamet. Og der gik ikke lang tid før jeg var ude på opgave hos SAS Data, som UNIX system administrator – en opgaveportefølje der siden blev betragtelig udvidet, så jeg endte med at hjælpe SAS i ca. 2 år.

Nervepirrende nytår hos Mærsk

Et af karrierens mest spændende projekter var i forbindelse med euroens indførelse d. 1. januar 1999. Her skulle alle A.P. Møller-Mærsks eksisterende kontrakter konverteres fra national valuta til euro. Opgaven var sjov fordi jeg sad med hænderne direkte nede i kontraktdatabasen, hvor der af tidsnød skulle tænkes ud af boksen. Vi udførte håndkodet SQL direkte mod produktionsdatabasen den 30. december for at kunne nå deadline nytårsnat. Meget spændende, eller rettere nervepirrende, at have ansvar for om A.P. Møller-Mærsk overhovedet var i luften nytårsmorgen.

Jul hos ChangeGroup midt i orkanens øje

Et af de arrangementer jeg husker bedst (der er mange at vælge imellem), var julefrokosten i Kronprinsessegade d. 3. december 1999. Temaet var Titanic, hvilket passede godt da decemberorkanen rasede løs under aftenens festivitas. Der blev festet igennem og festens tema blev særligt levendegjort dagen efter da stormens, desværre store, omfang blev kendt. Det var den hidtil værste orkan registreret i Danmark.

Stor passion for videnskab

I min fritid står den på iværksætteri og videnskabeligt nørderi. Jeg elsker svære opgaver! Jeg er altid fuld af ideer og har gang i masser af projekter fx er jeg næstformand i Dansk Amatør Raket Klub (DARK), hvor jeg egenhændigt har bygget et missil, som fløj fra nul til lydmuren på 5 sekunder, et projekt som alene kostede op mod 100.000 kr., fordi der bl.a. skulle opbygges et metalværksted hjemme i privaten.

Faktaboks:

Konsulentrolle: Full-stack udvikler, systemarkitekt og problemknuser
Antal år som selvstændig konsulent: 20 år
Blev en del af teamet i år: 1998

ChangeGroup konsulent Henrik Schultz med en raket han selv har bygget