change management

Change management-ekspert: Omstillingsparathed er tidens største konkurrenceparameter

Verden forandrer sig hurtigere og hurtigere, og kompleksiteten som virksomheder skal navigere i, bliver konstant større. Virksomheder skal derfor mere end nogensinde kunne omstille organisationen og dens medarbejdere til at arbejde med forandringerne, og ifølge forandringsleder Kasper Goth er omstillingsparathed nøglen til en virksomheds succes i dag.

Nutidens virksomheder befinder sig i en intens boksering, hvor accelerationen af digitale løsninger, innovative opfindelser og stigende globalisering hver eneste dag slår ud efter organisationernes levevilkår. Ifølge Kasper Goth, ekspert i change management, er det derfor vigtigere end nogensinde, at man som organisation er fleksibel. 

Verden rundt omkring virksomhederne går ekstremt hurtigt. Det vil sige, at for at kunne følge med, og for at kunne klare konkurrencen, så er man også nødt til hele tiden at justere ting (red. i organisationen),” forklarer han.

Kasper Goth har mere end 15 års erfaring med at drive store organisatoriske forandringer i både nationale og internationale organisationer, og hertil har han de seneste fire år været coach for mere 50 ledere og specialister i globale virksomheder. I det danske virksomhedslandskab, såvel som i resten af verden, er mange etablerede virksomheder vokset til en størrelse, som stiller helt særlige krav til transformation.  

Virksomhederne vokser jo hele tiden. De er oftere internationale eller har mange geografiske repræsentationer. Det gør også, at kompleksiteten stiger,” siger han, og forklarer, at det er sværere for virksomheder at kunne omstille sig til en accelererende omverden, når virksomheden har opnået en vis størrelse og når flere kulturer skal inddrages i forandringer:   

… hvis du er dårlig til at eksekvere projekter, så kan du simpelthen ikke omstille dig hurtigt nok. Så bliver du overhalet af dine konkurrenter. Virksomheder i konkurrence skal kunne have deres organisation med på det, der sker,” konkluderer han. 

 

LÆS OGSÅ: Erhvervslivet skriger efter hænder. Hvad er løsningen?

 

Forandringsmæthed kan betyde død 

Med konstante krav til omstilling opstår også konstante forandringsprocesser, som påvirker organisationen. Det betyder, at menneskerne i en organisation befinder sig i konstante loops af tilpasning af arbejdsgange, systemer og organisering, og det kommer ikke uden konsekvenser. 

”… flere og flere virksomheder bevæger sig i retningen af ’shit mand, vi har jo faktisk en organisation, som bliver mere og mere shaky og mere og mere forandringsmæt, og hvad kan vi stille op med det?’” forklarer han og uddyber,  

Konsekvensen er, at medarbejderne holder op med at høre efter på et eller andet tidspunkt – de kan simpelthen ikke kapere mere. De stritter mere imod, og når vi har haft mange forandringer kørende i stor virksomhed, så sidder vi også ofte med nogle medarbejdere, som har prøvet noget der minder om det her før, og som ikke var en succes” forklarer Kasper Goth.  

Hvis en virksomhed ikke formår at komme i mål med de forandringer, som kræves for kunne følge med, vil det påvirke virksomhedens performance og i sidste instans eksistensberettigelse. Her pointerer Kasper Goth, at change mangement er en effektiv løsningsmodel til at overkomme forandringsmæthed og forandringsbarrierer i en organisation. Hans erfaringer har vist ham, at nøglen til succes med store forandringsprocesser ligger i mobiliseringen af ledelsen.  

Aktiver topledelsen i at fortælle hvorfor og aktiver mellemledelsen i at kommunikere og styre hvordan,” konkluderer han.  

 

LÆS HVORDAN VI KAN HJÆLPE DIG MED DINE FORANDRINGER HER

Allan von Staffeldt Beck
Skal du have succes med dine organisatoriske forandringer?

Allan von Staffeldt Beck

+45 3118 2488
ab@changegroup.dk