Case

En af nordens største sundhedsudbydere fik samlet IT-infrastruktur ved hjælp af agil projektledelse

En af nordens største sundhedsudbydere voksede gennem opkøb og fusioner. Dette betød, at forretningen blev præget af fragmentering af henholdsvis processer og IT-landskab med mange forskellige driftsleverandører, aftaler og kontrakter. For at ensrette, standardisere og effektivisere sundhedsudbyderens IT-infrastruktur på tværs af otte forretningsenheder fordelt på flere nordiske lande igangsatte ledelsen et projekt for at samle al IT-infrastruktur under én driftsleverandør.

Claus Løfberg Jørgensen

Claus Løfberg Jørgensen

+45 2374 1911
clj@changegroup.dk

Situation

Før al IT-infrastrukturen kunne samles under én enhed, skulle sundhedsudbyderen identificere, beskrive og dokumentere infrastruktur, applikationer, sikkerhed, konti, enheder og data i overensstemmelse med rammerne og kravene fra den nye driftsleverandør.

Løsning

Sundhedsudbyderen fik ledet og motiveret medarbejderne og driftsleverandøren via stand-up møder, hvor fremdrift, deling af opgaver og risici løbende er blevet diskuteret og håndteret. Projektet blev drevet ud fra PRINCE2-metoden kombineret med agile metoder.

Resultat

Resultat

Sundhedsudbyderen har fået dokumenteret, konsolideret og samlet al IT-infrastruktur under én driftsleverandør. Dermed blev de i stand til at påbegynde arbejdet med at ensrette, standardisere og effektivisere IT-infrastrukturen på tværs af de otte forretningsenheder fordelt på flere nordiske lande.

Ekspertiseområder