Cybersikkerhed

NIS2 - Lektion 2: Få struktureret din IT-sikkerhed (ISMS)

Næste trin i missionen om at blive NIS2-compliant handler om at få skabt et ledelsessystem til informationssikkerhedens i din organisation – også kaldet et ISMS. Hvad er kravene til det styringssystem, som der skal være på plads til at kunne opfylde NIS2? Og i hvor høj grad minder det om ISO27001-certificeringen?

Webinaret sætter fokus på de nye EU-krav til struktureret IT-sikkerhed i en organisation uanset, om man er en del af den kritiske infrastruktur, om man er fødevareproducent, offentlig myndighed eller andet.

Se eller gense webinaret herunder.

Pris

Kr. 0,-

Dato & tid

23. november 2022
Kl. 09:00 - 10:00

Tilmeld
Stefanie Frid Jørgensen
Vil du vide mere?

Stefanie Holmberg Jørgensen

Information

Tidspunkt:

Webinaret blev afholdt:

23. november

kl. 09.00-10.00

Platform:

Webinaret foregik på Teams.

Sprog:

Webinaret blev afholdt på dansk.

NIS2 WEBINAR 2

Dette webinar vil give dig viden om:

  • Hvad vil det sige at skabt et ledelsessystem til informationssikkerheden?
  • Hvad er kravene til det styringssystem, som der skal være på plads til at kunne opfylde NIS2?
  • Hvor høj grad minder det om ISO27001-certificeringen?
  • Hvem i virksomheden kan med fordel stå for at implementere dette?
  • Hvad er konsekvenserne, hvis dette ikke bliver gjort?

NIS2 akademi

ChangeGroup og vores IT-sikkerhedskonsulent Karsten Vandrup har lavet et helt særligt webinarakademi omkring EU’s nye IT-sikkerhedskrav, NIS2, som snart bliver en hårdtslående realitet for en lang række af danske virksomheder.Henover tre lektioner bliver du trin for trin sat ind i, hvordan du kommer i gang med at forberede din virksomhed på de nye lovkrav, som kan betyde store økonomiske sanktioner, hvis du ikke er compliant.

Om NIS2

I maj i år vedtog Europa Parlamentet det nye NIS2-direktiv, som snart vil pålægge en lang række europæiske virksomheder og offentlige institutioner nye og strenge krav til informationssikkerheden. Ligesom med GDPR, så er der tale om store bøder for de virksomheder, som ikke lever op til direktivets krav, og det er derfor essentielt, at få styr på NIS2 – nu!

De nye NIS2-foranstaltninger vil betyde, at sanktionshammeren vil ramme hårdt, hvis danske virksomheder ikke følger de kommende krav. Helt konkret vil det kunne resultere i sanktioner på op til 10 millioner euro eller to procent af virksomhedens samlede globale omsætning.

“Det betyder, at vi skal have løftet bunden op på det niveau, som EU kræver, og det er jo rigtigt, som nogen siger, at det kommer til at koste noget. Men det gør det jo bestemt også at lade være” understreger Karsten Vandrup.

Læs mere om NIS2 i vores uddybende artikel HER, hvor Karsten sætter EU-direktivet under lup.

Skal du i gang med at øge din sikkerhed?

Så læs også vores nye artikel hos Business Review, hvor vi sætter fokus på de faldgrupper, som der kan være i forbindelse med implementering af øget IT-sikkerhed – LÆS ARTIKLEN HER.

Karsten Vandrup cybersikkerhed IT-sikkerhed NIS2

Oplægsholder

Karsten Vandrup

IT-sikkerhedsspecialist

Karsten Vandrup er IT-sikkerhedsspecialist hos ChangeGroup, lektor og forfatter. Efter en lang karriere som leder i IT- og kommunikationsbranchen i Danmark, Finland, Californien og Baltikum skiftede Karsten i 2014 til den akademiske verden for at forske og undervise i IT-sikkerhed og IT-kriminalitet. Udover sit engagement i forskning, er Karsten ekspert i branchen inden for IT Security Management, NIS2, GDPR, ISO27001, Netværkssikkerhed, Mobilsikkerhed og Crime-as-a-Service. Karsten er sammen med András Acs Pedersen forfatter til bogen ’IT-Sikkerhed i praksis – en introduktion’.

Relaterede kurser