Kanban og systemtænkning

Event

Kanban og systemtænkning: Mere end en tavle

Kanban, er det ikke en tavle? Sådan tænker de fleste, men Kanban er meget mere end en tavle. Det er en datadrevet management-metode, der med sin særlige opbygning skaber agilitet og hurtige effektiviseringer. Kanban bruges til al viden arbejde, hvor der er behov for at sætte komplekse ting i system. Torsdag d. 14. januar kan du få inspiration til, hvordan Kanban-metoden med sin systemtænkning kan hjælpe med at strømline agile aktiviteter og få overblik over det agile arbejde på tværs af siloer. Du lærer, hvordan du optimerer flow og leverancehastighed uden at lave om på organisationens eksisterende roller eller ansvarsområder.

Pris

Kr. 0,-

Dato & tid

14. januar 2021
Kl. 16:30 - 18:30

Arrangementet er gratis

Tilmeld
Katrine Krogbeck
Vil du vide mere?

Katrine Krogbeck

+45 3026 8316
kk@changegroup.dk

Praktisk information

Dato & tid

14. januar 2021

Kl. 16:30-18:30

Webinar

Du kan følge webinaret på enten Zoom eller Youtube. På Zoom vil der være mulighed for at stille spørgsmål mv.

Du modtager links til webinaret dagen før.

Oplæg

Oplægget holdes på dansk.

Hvorfor er det interessant?

Kanban har vundet indpas i mange organisationer, som det system der binder agile arbejdsgange sammen på tværs af siloer og ofte i kombination med andre metoder. Kanban tænker i helheder og har blikket rettet mod hele værdikæden på tværs af teams og afdelinger med målet om at højne effektivitet og skabe hurtigere værdi. Kanban er pragmatisk, eksekverbart og evidensbaseret. Det er et flowsystem, der sikrer, at man leverer mest muligt, hurtigst muligt, og i bedst mulig kvalitet. Et Kanban-system består i udgangspunktet af to tavler – upstream til optioner og downstream til det der aktuelt arbejdes på.

Kanban er især interessant fordi det kan kombineres med andre agile metoder. Kanban styrer den måde man arbejder med sine ting på, og har fokus på tværgående afhængigheder som er det, der er den største bremse for effektiv eksekvering.

Hvad kan du få ud af at deltage?

  • Du finder ud af, hvad et Kanban system egentlig er. (Nej, det er ikke bare en tavle)
  • Introduktion til Kanbans byggesten herunder de 6 kernepraksisser
  • Du forstår betydningen af flow og de konsekvenser jeres beslutninger har på flow
  • Introduktion til hvad aktivitetskategorier og serviceklasser er. Herunder ”cost-of-delay”
  • Input til hvordan man skal designe et Kanban system
  • Inspiration til hvordan du finder frem til indholdet på jeres tavle og jeres Kanban sedler
  • Eksempler på team-regler og tavleregler
kanban underviser

Underviser

Annette Vendelbo

Agil ekspert, akkrediteret Kanban underviser og coach

Annette Vendelbo er agil ekspert med særligt speciale i Kanban. Hun har en fortid som projekt- og programleder samt konsulentchef i store internationale virksomheder, og er forfatter til bogen ”Kompakt basis-guide til Kanban”, samt den helt nye bog "Agile transformationer i praksis". Hun står bag Danmarks to første (og eneste) onlinekurser i Kanban, og er Danmarks eneste akkrediterede underviser fra Kanban University.

Relaterede kurser