Kurser

Coding Pirates - piratskibet sætter sejl til igen

Tilmelding er nu åben til sæson 9 af Coding Pirates hos ChangeGroup, hvor børn og unge mellem 10-17 år arbejder med forskellige kodesprog og metoder, under temaet: Lær at programmere.

Pris

Kr. 500,-

Dato & tid

5. sep - 28. nov 2019
Kl. 17:00 - 19:00

Pris er inkl. moms

Tilmeld
Vil du vide mere?

Sanne Pallesen

Praktisk information

Tid

12 uger
Torsdage kl. 17:00-19:00
I perioden 5/9-28/11-2019

Sted

Vibenshuset
Lyngbyvej 2
2100 København Ø

Undervisning

Undervisningen foregår over 12 undervisningsgange, med start torsdag den 5. september (ferie uge 42) og herefter hver torsdag i tidsrummet kl. 17.00-19.00. Hvert barn skal selv medbringe velfungerende opladt bærbar inkl. tastatur og mus. En del af undervisningsmaterialet vil være på engelsk.

Medlemsgebyr

Et medlemskab af ChangeGroups Coding Pirates afdeling koster kr. 500,- pr. sæson pr. barn. Vi følger Coding Pirates setup og regler, hvor pengene går udelukkende til foreningen Coding Pirates, IT-udstyr, licenser m.m.

Hold og workshops

I denne sæson, skal du tilmelde dig den workshop som du ønsker at deltage i, i de 12 uger. Mulighederne hos ChangeGroup i 9. sæson er Blender, Unity og Swift programmering.

Blender

Lav dit eget drabelige monster eller en pink glimmer-enhjørning med regnbue-manke. Programmet Blender bruges til både at lave billeder og film. Først skal vi øve os i at lave figurer i 3D med forskellige farver og materialer som f.eks. glas, metal, hud, sten osv. Figurerne kan bruges til at lave dine egne billeder, som kan blive til f.eks. plakater, computer-baggrund, forside-billede til en skole-opgave eller hvad du synes. Til sidst vil vi eksperimentere med at lave små film med figurerne – hvis man øver sig længe og bliver rigtigt dygtig, kan man med Blender lave film som f.eks. den her: www.youtube.com/

Forudsætning for tilmelding:

  • Du skal have en velfungerende bærbar inkl. tastatur og mus, hvor du har mulighed for at installere blender på.

Unity

Dette er holdet, hvis du har lyst til at lave små seje computerspil. Unity er teknologien bag en del kendte spil, bl.a. Subway Surfers, og bruges af mange professionelle spilstudier til at lave mobilspil og Virtual Reality (VR). I denne sæson, udvikler vi simple 2D/3D spil f. eks. copter, eller gamle flashspil (apple picker etc.), som du så kan arbejde videre med og gøre mere avanceret.

Forudsætning for tilmelding:

  • Minimumsalder 12 år
  • Kendskab til anden type programmering.
  • Du skal have Unity 2019.1 og Visual Studio 2017 (eller nyere) installeret på din bærbar, når du møder til første undervisningsgang. (Guide til setup https://www.youtube.com/watch?v=2HXvqqSXUaQ)

iOS/macOS/Swift

Lav dit eget spil til din iPhone. Vi starter med at gennemgå de grundlæggende begreber omkring programmering. Så går vi i gang med at lave et pacman lignede spil, hvor vi taler om hvordan vi laver et spil fra start til slut. Ved sæson afslutning inviterer vi til præsentation af vores nye spil, til de andre Coding Pirates og forældre.

Forudsætning for tilmelding:

  • Minimumsalder 12 år
  • Mod på en del engelsk
  • Du skal have en Mac med macOS 10.15 (den nyeste), og mulighed for at installere på den

Den bedste dag i ugen for Nicholas på 9 år er torsdag, hvor der er 2 timers programmering hos Coding Pirates sammen med kammeraterne og super motiverede lærere.

Ole og Nicholas, far og søn på Coding Pirates

Om Coding Pirates

Coding Pirates er en organisation drevet af en bred skare af frivillige udviklere, lærere, forskere, entreprenører og virksomheder. Vi ser ligesom Coding Pirates et øget behov for tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og kreativitet. Derfor har vi samlet et team af frivillige i ChangeGroup, som vil stå for læring og undervisning på vores Coding Pirates hold.

Relaterede kurser