Trends i branchen

Direktørens klumme: Nyt år - nye tendenser

Med et nyt år kommer der nye tendenser og samtaleemner i markedet. Så hvad tror jeg, at vi kommer til at snakke om i IT-branchen i år? 

2022 er allerede godt i gang, og første måned i året er suset forbi. Selvom vi endnu engang måtte starte et nyt år ud på det ensomme hjemmekontor, så er udsigten til en mere normaliseret arbejdshverdag allerede lysere. Snart kan vi se hinanden i øjnene igen – og ikke igennem en skærm – og jeg ser frem til de tilfældige samtaler, de uventede grin og den mærkbare arbejdsglæde.  

Med et nyt år kommer der også nye tendenser og samtaleemner i markedet. Så hvad tror jeg, at vi kommer til at snakke om i IT-branchen i år? 

I de samtaler som vi har med vores kunder og konsulenter, er der især ét samtaleemne, som går igen. Frygten omkring mangel på arbejdskraft. Det fylder meget i IT-branchen, som oplever kompetencetørke, men det er ikke kun vores branche, som skriger på flere kompetente hænder. En bred vifte af brancher i det danske virksomhedslandskab oplever samme udfordring, og her kan især de offentlige virksomheder mærke presset. I min verden er det forvirrende, at man så på den anden side også oplever en ung generation, som ikke kan få sig en læreplads eller en stilling som nyuddannet grundet “manglende erfaring”. Hos ChangeGroup mener vi, at nøglen til succes ligger i at embrace de unge, ivrige kræfter i en ramme, som giver mening både for virksomheden og for de unge talenter.  

Derfor vil vi hos ChangeGroup italesætte vores nyeste tiltag, som rækker ind i freelancefremtiden – Intelligent Sourcing 

Intelligent Sourcing dækker over flere forskellige indgangsvinkler, men essensen er, at vi som leverandør gør en ekstra, aktiv indsats for at dygtiggøre og effektivisere din organisation. Som konsulenthus forpligter vi os derfor til – udover at levere på et givent projekt – at sikre den nødvendige oplæring af institutionens medarbejdere eller projektdeltagere. På den måde vil værdifuld viden blive forankret hos kunden og ikke blive taget med ud ad døren, når konsulenten er færdig med sin opgave. 

Her kommer de unge profiler så i spil. ChangeGroup vil også kunne tage ansvar for at få flere medarbejdere dygtiggjort ved at koble en trainee-konsulent på sidemandsoplæring ved de erfarne konsulenter. Trainee-konsulenten kan være fra egen organisation eller én, som vi kobler på. 

Intelligent Sourcing bliver et stort tema, når vi indtager OffDig i marts måned, hvor vi ser frem til at møde alle vores eksisterende og kommende offentlige kunder. 

 

Fremtiden er freelance 

Et andet samtaleemne i år har også de unge i centrum. I IT-branchen ser vi en stigning af yngre mennesker, som ønsker at prøve freelancevejen, da den nye generation ønsker større fleksibilitet i deres arbejdsliv. Det er jo kun en glædelig tendens for os, som arbejder i freelancebranchen, og vi ser frem til en masse nye, unge ansigter i branchen. 

Dog ved vi også fra en bred vifte af vores konsulenter, at freelancevejen ikke altid er den nemme arbejdsvej. Freelancelivet kan være ensomt, det kan være vanskeligt at sælge sig selv projekt efter projekt og hertil kan det være udfordrende at indrette sin freelancetilværelse på en måde, som giver mening for den enkelte person. For nogle konsulenter er dette betingelser, som de arbejder fint under, men for andre profiler opstår der hurtigt et behov for at have en base, som kan give dem sparring, inspiration og måske endda et kram? 

På den måde er ChangeGroup speciel. Vores freelanceforretning bygger på begrebet “freelancefamilie”, da vi ønsker at binde konsulenter, ChangeGroup og kunder sammen. Vi vil ikke være den traditionelle freelancebrokervirksomhed men mere en base, som har været i stand til at samle en lang række af freelancekonsulenter i et stærkt bånd mellem os og vores kunder. Vi tror på, at det tætte og udviklende samarbejde er vejen frem. Vores konsulenter inspirerer os, og vi sætter en stor passion i at kunne inspirere vores konsulenter tilbage. 

2022 bliver et spændende år, og jeg ser frem til mange flere samtaler med vores freelancefamilie og en masse nye ansigter.

Pas på hinanden!

De bedste hilsner

Claus Løfberg Jørgensen

 

Claus Løfberg Jørgensen
Skal vi tage en snak?

Claus Løfberg Jørgensen

+45 2374 1911
clj@changegroup.dk