Mød en konsulent: Henrik er IT-arkitekt, og underviser ChangeGroup i fotografering

Henrik Kristensen blev en del af ChangeGroup familien i 2005. Siden har han været en aktiv del af konsulentteamet i ChangeGroup, kun afbrudt af et par fastansættelser. Da Henrik var forbi kontoret for at undervise os i fotografering, greb vi chancen for at tale med ham om hans konsulentrejse.

IT-karrieren begyndte hos ICL

Det første skridt på min IT-karriererejse var hos det britiske computerfirma ICL, hvis mainframe computere var populære i den offentlige sektor, især i England. Der startede jeg som konsulent i 1986, og rejste derfor også med mit arbejde.

Sparring med Helle

Jeg fik kontakt til ChangeGroup i 2005 efter anbefaling fra Henrik Schultz, som jeg havde mødt på et projekt. Jeg blev inviteret til møde med Helle som gav mig sparring omkring mine muligheder og planer om at blive selvstændig konsulent. Kort tid efter, begyndte jeg at arbejde for ChangeGroup.

Fokus og målbarhed

Nu har jeg været selvstændig konsulent længe, og selvom jeg kan blive fristet af fastansættelse, vender jeg altid tilbage til konsulentlivet. For mig er det de veldefineret opgaver, den fokus der skal til, og opgavernes målbarhed, der gør at jeg nyder at være konsulent. Og så kan jeg godt lide selv at kunne vælge, hvad jeg vil.

Et stort projekt hos SKAT

Gennem årene har jeg haft flere forskellige opgaver, men min nuværende er helt klart den mest spændende. Lige nu er jeg del af et team hos SKAT, der skal lave foranalyse og planlægning af en transformation af skatteforvaltningens systemlandskab.

Hygge til julefrokost

Det ChangeGroup arrangement, der skiller sig mest ud i min hukommelse er julefrokosten i 2016. Det var en fantastisk aften med godt selskab og interessante samtaler. Alle morede sig hele aftenen, og det er altid godt at lære de andre konsulenter bedre at kende. Det var også første år hvor ChangeGroup afholdte deres nu velkendt awardshow. Et show hvor jeg i 2018 selv modtog ’Årets Ærespris’.

Fotograf i fritiden

Jeg tilbringer det meste af min fritid bag kameraet, da jeg elsker at fotografere landskaber. I den forbindelse er jeg er tit ude at rejse, og har netop været på fotoworkshop i Glencoe, Skotland. I februar måned skal nogle af mine billeder udstilles på Galleri ArtNorballe i København, hvor I kan kigge forbi.

Når jeg ikke selv tager billeder kan jeg godt lide at tage på kunstmuseer, især Louisiana.

Den mest effektive og værdifulde time jeg nogensinde har oplevet var en times sparring med Helle om at skærpe min konsulentprofil

Henrik Kristensen, ChangeGroup konsulent

Faktaboks:

  • Konsulentrolle: IT-Arkitekt
  • Antal år som selvstændig konsulent: Sammenlagt 8
  • Blev en del af teamet i år: 2005