Freelance konsulent CV

Som freelance konsulent er et velpasset, stramt og korrekt CV dit vigtigste aktiv i jagten på at lande et interview hos kunden. Du bliver valgt på baggrund af et 100+% match med din tidligere erfaring, og det er oftest den konsulent som har dokumenteret den samme erfaring flest gange, der bliver valgt.

Der er stor forskel på et CV til fastansættelse og til rollen som freelance konsulent. Et konsulent CV er projektorienteret og beskriver al din tidligere projekterfaring med fokus på kunde/branche, rolle, beskrivelse af projekter, metoder (f.eks. scrum, SAfe, Prince2, ADKAR) og teknologier (f.eks. SAP Hana, Service Now, MS AX, Drupal, Python). Det vigtigste er, at der ingen tvivl er omkring netop dit speciale og hvilken rolle du excellerer i og har mest erfaring med.

Overordnede tips:

 • CV skrives i 3. person
 • CV’et bør max være 10 sider
 • Tjek overordnet – er der en rød tråd i CV’et – og fortælles den rigtige historie?
 • Brug et professionelt og korrekt forretningssprog
 • Tjek CV for den røde tråd og stave-, grammatiske. og tastefejl
 • Få det læst igennem af 3. person og check den røde tråd og stave-, grammatiske og tastefejl

Profilbeskrivelse:

Din konsulent profilbeskrivelse skal ramme plet ift. dine nøgle- eller kernekompetencer og fortælle om din erfaring (branche, metode, projekt, værktøj m.m.), faglige kompetencer, evt. certificeringer og personlige egenskaber. Den første side med profilbeskrivelse er essensen af dig, og skal kunne stå alene. Der skal være troværdig sammenhæng mellem de kompetencer du fremhæver i profilbeskrivelsen og de projekter du efterfølgende fremhæver.

Fra bred til smal profil:

Fokuser din profil fra bred til smal. I salgssituationen kan et CV med brede kompetencer give et uklart billede af hvad du kan gennemføre for en kunde, samt hvilken rolle du har haft. Omvendt får kunden din brede erfaring med i købet, når du starter på opgaven, hvilket så er en ekstra gevinst.

Branchekendskab:

Medtag relevant branchekendskab og andre faglige domæner.

Profilbillede:

Der skal være et billede – et manglende billede vil afføde tanken om hvorfor det mon mangler.

Sørg for at bruge et professionelt og vellignende billede.

Projektbeskrivelser:

Beskriv projekterne med fokus på kunde/branche, rolle, beskrivelse af projekter, metoder og teknologier. Hvilke elementer indeholdt projekterne og hvor komplekse var de. Brug ikke krudt på at fremhæve dig selv og dine resultater som i et fastansættelses CV – det er din projekterfaring der skal beskrives. Tænk på at en kunde leder efter en konsulent som har erfaring der matcher hans specifikke projekt mest muligt.

 • Projekter skal fremgå omvendt kronologisk – nyeste opgaver først
 • Brug kun årstal i perioden – ikke måneder
 • Projekter der ligger før år 2000 er som udgangspunkt ikke relevante
 • Sørg for en rød tråd i CV’et. CIO i en opgave og test manager i næste opgave kan forvirre læseren om i hvilken rolle din ekspertise ligger
 • Undgå gentagelser, hold dig til det mest relevante ift din røde tråd og brug gerne bullets undervejs
 • Benyt ikke knudrede og interne begreber som ingen forstår

Værktøjskasse:

Sørg for tydeligt at angive hvilken værktøjskasse du anvender (certificeringer, teorier, metoder, rammeværk, teknologier). Disse ord bliver ofte brugt af kunder og rekrutteringsfolk til at fritekstsøge – og kan være en diskvalifikation hvis et bestemt begreb mangler.

Sprog:

Fremhæv kun sprog du mestrer til forretningsbehov. Du skal kunne forhandle, diskutere og fremlægge på sproget.

Certificeringer, kurser og uddannelse:

Lav en liste med årstal og beskrivelse. Medtag kun det som er relevant og understøtter din røde tråd. Kurser kan være ligeså relevante som en certificering. F.eks. er et kursus i Statens IT projektmodel af stor værdi hvis kunden er det offentlige, og vil stille dig i en gunstigere situation end en anden kandidat med tilsvarende erfaring uden kurset.

Det personlige:

Personlig info som status, børn, hobbies, velgørenhedsarbejde, anbefalinger m.m.  anvendes normalt ikke i et konsulent CV.

Flere CV versioner:

Hvis du har en meget bred profil, kan du vælge at have flere versioner af dit CV, der belyser forskellige vinkler på din profil. F.eks. et projektleder CV og et interim CV.

Du bør også have en engelsk og en dansk udgave.

Hvis du er ChangeGroup konsulent, skal du tilmed lave et CV i vores skabelon. Vi fremsender altid kun 1 kandidat til en opgave, og altid i vores egen skabelon.

LinkedIn:

Sørg for at din LinkedIn profil og CV stemmer overens med hinanden.

Sparring:

Som ChangeGroup konsulent er du altid velkommen til at arbejde med og sparre omkring dit CV på kontoret. Vi har også mulighed for at tage et billede af dig i vores studio.

Giv et praj inden du dukker op, så er kaffen klar.