Coding Pirates – piratskibet sætter sejl til igen

På en varm sensommerdag i september mødte 25 entreprenante børn op på Lyngbyvej 2. Det var tid til 7. sæson af Coding Pirates hos ChangeGroup, hvor børn og unge mellem 8-17 år arbejder med forskellige kodesprog og metoder, under temaet: Lær at programmere.

Sæsonen startede med introduktion af forskellige programmeringssprog, hvor alle deltagerne fik en smagsprøve af, hvordan det er at arbejde programmering. Efter introduktionen var det tid til at vælge, hvilke specifikke programmeringssprog og metoder, som de skulle lære mere om. I afdelingen hos ChangeGroup lærer man enten om scratch, webudvikling, C#, Java, og swift playgrounds, hvor der også er mulighed at programmere mini-droner og Lego Mindstorm.

Medlemsgebyr

Et medlemskab af ChangeGroups Coding Pirates afdeling koster Kr. 500,- pr. sæson pr. barn. Vi følger Coding Pirates setup og regler, hvor pengene går udelukkende til foreningen Coding Pirates, IT-udstyr, licenser m.m.

Undervisning

Undervisningen foregår over i alt 12 undervisningsgange, hver torsdag i tidsrummet kl. 17.00-19.00. Afdelingen ligger i Vibenshuset, Lyngbyvej 2, 2100 København Ø, hvor ChangeGroup også har kontor.

Om Coding Pirates:

Coding Pirates er en organisation drevet af en bred skare af frivillige udviklere, lærere, forskere, entreprenører og virksomheder. Vi ser ligesom Coding Pirates et øget behov for tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og kreativitet. Derfor har vi samlet et team af frivillige i ChangeGroup, som vil stå for læring og undervisning på vores Coding Pirates hold.

Lidt mere om de forskellige muligheder

  1. Scratch er et programmeringssprog og et online fællesskab, hvor du kan programmere og dele interaktive medier som historier, spil og animationer med mennesker fra hele verden. Med scratch kan du programmere interaktive historier, spil og animationer fra bunden.
  2. Webudvikling sigter mod at give dig en forståelse af hvordan WWW fungerer. Introduktion til HTML, CSS og JavaScript. Lær om WWW fra bunden og på sigt kan du udvikle deres egne websites m.m.
  3. Grundlæggende programmering kigger vi på programmeringssprogene C, C++, C#, Java og JavaScript der har mange principper til fælles. Du lærer hvordan du bruger et af dem til at skrive små tekstbaserede spil og programmer. På grundlæggende programmering kigger vi bl.a. på de basale datatyper, fx tekststrenge, heltal, datoer osv. Vi skal også se på løkker, funktioner/metoder og andre elementer, der styrer programflowet.
  4. Swift er et solidt og intuitivt programmeringssprog, som er udviklet af Apple til at lave apps til iPhone, iPad, Apple Watch samt Mac-programmer. Swift er nemt at bruge og er open source, så alle med en idé kan skabe noget utroligt. Her programmerer du fx mini droner og bygger med Lego Mindstorms.

Lidt mere om de forskellige workshops:

  • Scratch er et programmeringssprog og et online fællesskab, hvor du kan programmere interaktive historier, spil og animationer.
  • Webudvikling sigter mod at give dig en introduktion til HTML, CSS og JavaScript.
  • Grundlæggende programmering kigger vi på programmeringssprogene C, C++, C#, Java og JavaScript der har mange principper til fælles.
  • Swift er et solidt og intuitivt programmeringssprog, som er udviklet af Apple til at lave apps til iPhone, iPad, Apple Watch samt Mac-programmer.
Vil du lære mere om Coding Pirates hos ChangeGorup?

Sanne Pallesen